Alija Izetbegović Uluslararası Bilim Olimpiyatları Projesi

PROJE TANITIMI

Teknolojinin bireyler arasında hızla yayıldığı, yenilenme ve geliştirme süreçlerinin kısaldığı günümüzde, yenilikçi projelerin üretilmesi, genç neslin bilime olan ilgilerinin arttırılması, teknolojik yükselişin devamlılığı için uluslararası gereklilikler arasında gösterilmektedir.

Ülkemizde, aynı gerçekten hareketle gençlerimizin, serbest zamanlarının, eğitim, bilim, sanat, kültür faaliyetleri içerisinde bulunmalarının sağlanması ve sosyokültürel gelişimlerinin temini için bilimsel gelişim ve üretim faaliyetlerinin desteklendiği hizmetler yürütülmektedir.

Çekmeköy Belediyesi, ülke vizyonuna uygun ve ilçemizin etkinliğinin arttırılması amaçları ile uluslararası lise düzeyi etkileşimin arttırılacağı ve süreklilik halinde yinelenen bir Bilim Olimpiyatı organize etmektedir.

PROJE AMAÇLARI

• Gençlerin bilim ve barış vizyonu ile Uluslararası diyalog oluşturması,
  • Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar ile etkileşimlerin desteklenmesi
  • Gençlerimizin Bilim, Kültür ve Sanat ilgilerinin arttırılması
  • Yenilikçilik Kültürünün genç nüfus arasında yaygınlaştırılması projemizin başlıca amaçları arasında gösterilebilir.

PROJE GEREKÇELERİ

Çekmeköy Belediyesi, etnik ve ideolojik ayrımlar ile sınırların belirlendiği günümüz dünyasının, barış içerisinde yaşanabilir bir dünyaya dönüşümünü gerçekleştirebilmek için evrensel bir sorumluluk üstlenmiştir. Uluslararası diyalog ortamlarının gelişeceği, yenilikçi teknolojilerin uluslararası arenada etkin olacağı bir neslin yetişmesi ve mavi kürenin barış içerinde bir araya geleceği bir organizasyon hedeflenmektedir. Bu sebepler ile Yenilikçi ve Üretken Gençlik, Üretken Yeni Nesiller vizyonu ile belirlenen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için bir Uluslararası Bilim Olimpiyatı projesini hayata geçirilmiştir.

Yarışmaya tüm ülkelerden lise ve düzeyi öğrenciler ile üniversite öğrencileri katılabilir. Öğrencilerin ülkelerinde geçerli referanslar elde edebilmeleri amacı ile Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da, Avustralya’da ve Amerika’da, Üniversiteler ile iş birliği yapılmıştır. Verilecek yetki yarışmada final sergisine katılmaya hak kazananlara tanınacak unvan (Ülke birincisi, Kıta derecesi vb.) ve derecelerin akredite edilmesi içindir.

Yapılacak etkinlik dahilinde hedeflerimizin gerçekleştirilebilmesi amacı ile 3 farklı kategoride Bilimsel Yenilikçilik Yarışması düzenlenecektir. Uluslararası diyalog ortamının kurulması ve geliştirilmesi sağlanacaktır. Genç nüfusun ilgisinin ve ileride oluşacak iş gücü potansiyelinin söz konusu toplantılar ile etkileneceği düşünülmektedir. Bu çerçevede planlanan organizasyon, belirlenen hedefler doğrultusunda gerekçelendirilmiştir.

meetings. The organization planned in this framework is justified in line with the determined objectives.

PROJE KATEGORİLERİ / PROJECT CATEGORİES

ARAŞTIRMA PROJELERİ                        / RESEARCH PROJECTS

TEKNOLOJİ PROJELERİ                          / TECHNOLOGY PROJECTS

ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJELERİ        / ENERGY EFFICIENCY PROJECT

PROJE TAKVİMİ

İLK BAŞVURU TARİHİ                              : 01 Ocak 2017

SON BAŞVURU TARİHİ                            : 28 Nisan 2017 (Çekmeköy Belediyesi Aliya Izetbegovic Uluslararası Bilim Olimpiyatları Projesi SON BAŞVURU TARİHİ gelen yoğun talep üzerine 1 hafta daha uzatılarak 28.04.2017 olarak belirlenmiştir.)

PROJE LANSMANI                                    : 09 Şubat 2017

PROJE FİNAL SERGİSİ                             : 18-19 Mayıs 2017

PROJE ÖDÜL TÖRENİ                              : 20 Mayıs 2017

PROJE WEB SAYFASI                     : www.icatmakinesi.com