Çekmeköy Belediyesi Uzay Ve Teknoloji Merkezi Çekmeköy Utm Projesi

ÇEKMEKÖY UTM NEDİR

Toplum içerisinde bilimsel düşünme bilincini arttıran, bilimi halk diline tercüme eden, her yaştan farklı bilgi birikimine sahip insanları bilimle buluşturan kurumlara Bilim Merkezleri denir. Derinlemesine öğrenme için gerekli temel bilgileri, okul ve etüt merkezlerindeki yoğunluk ve hızı devre dışı bırakarak birebir aktarılması için görsel materyal ve teknolojik elemanlardan faydalanır. Merak unsurunu, buluş arzusu ile öğrenmeye dönüştürür. Çekmeköy Belediyesi Uzay ve Teknoloji Merkezi’nin il sınırları içerisinde ve dışarısında etkin roller üstlenerek faaliyet gösteren başlıca Bilim Merkezlerinden farkımız, belirli bir tema üzerine yoğunlaşmanın sağlanması ve 365 gün sürecek etkinlik ve kampları içermesidir.

ÇEKMEKÖY UTM’NİN AMACI

İlçe sınırları içerisinde yer alan öğrencilerin, gelecek planlarının bilimsel çerçevede yoğrulması, ülke verimliliğini artırabilecek nesilelrin yetiştirilmesi ve bilim insanları yetiştirebilecek platformlar ile erken yaşta etkileşim içerisinde bulunulmasının sağlanmasıdır. İkincil hedef ise öğrencilerimizin bilimi izleyen değil, bilimi üreten bireyler olarak yetişmesini sağlamak ve sosyal toplum içerisinde bilim dilini bilen bireyler olarak yer almalarını sağlamaktır.

RANDEVU WEB ADRESİ: www.uzayveteknolojimerkezi.com

ÇEKMEKÖY UTM’DE BULUNAN ÜNİTELER

AY SİMÜLATÖRÜ

Aya İniş Simülatörü, 1969 yılında Ay yüzeyine yapılan ilk insan uçuş deneyimini eğlenceli şekilde bizlere sunmaktadır

AYA İNİŞ SİMÜLATÖRÜ

Apollo 11 Uzay Mekiğini yöneterek, mekanizması ve mürettebatı hakkında bilgi veren aynı zamanda Satürn 5 tarafına fırlatılmasıyla başlayan maceralarla dolu dakikalar sunmaktadır.

MARS ARACI SİMÜLATÖRÜ

Kızıl Gezegen Mars yüzeyinde eredeyse gerçeğini aratmayacak gezinti yaşatırken, Mars Robotunu kumanda edip yüzeyden örnekler toplayabilecek, gezegenin fiziksel özelliklerini, tarihteki yerini ve bugüne kadar insanların bu gizemlerle dolu gezegeni keşfetmek için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler edinebileceksiniz.

GÜNEŞ SİSTEM MODELİ

Bu sistem yardımı ile Güneş Sisteminde var olan tüm gezegenleri dinamik ortamda gözleme imkanına kavuşacaksınız.

BİG BANG SANAL GERÇEKLİLİK GÖZLÜĞÜ

Evrenin oluşum anı olan büyük patlamayı (Big Bang) sesli bir şekilde sunarken, gezegenlerin oluşumu ile kara deliğe geçiş senaryolarını da izlerken çok şaşıracaksınız.

BİLİM İNSANLARI DİNLEME AĞACI

Ağaç şeklinde olan dış tasarımı, doğayla bütünlük taşıyarak bilim insanları ve onların işlerine tekrar hayat veren bir yapıya bürünüyor. sanal gerçeklik gözlüklerinin yardımıyla gerçekleştirilen deneyim, Siz ziyaretçilerimizi hikayelerin tam ortasına yerleştiriyor ve bilim insanlarının hayatlarını ve icatlarını deneyimleme imkanıyla dolu bir deneyim yaşatıyor.

YILDIZ HARİTASI

Bu sistem yardımıyla en küçük yapıtaşından başlayarak mikro ve makro ölçekte özelde dünyamız genelde ise evren hakkında eğlenceli teknik bilgiler vermektedir.

APOLLO 11 UÇUŞ KABİNİ

Apollo 11 Uzay Mekiğinin içine girmeye ne dersiniz? Tamamen dokunmatik olan ekranlarımızla yeryüzünden ayrılış ve aya iniş keyfini yaşarken, Apollo 11 Uzay Mekiği ve insanoğlunun ay keşfi ile ilgili bilgiler edineceksiniz

UZAY KAŞİFLERİ TEK MOTORLU KEŞİF ARAÇLARI

Uzaktan kumandalı tek motorlu araçlar ile oluşturulan bir bölge içerisinde göktaşı ve benzeri malzemeleri yakalayacak ve bunların analiz bilgileri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

GİRDAP TÜNELİ

Burada, dönen çevresel yüzey sayesinde beyindeki denge merkezimizin yanılgısı sonucu düz bir yolda yürümemize rağmen, sağa doğru yönelmeye başlayacaksınız…

Randevu İçin web Adresi: www.uzayveteknolojimerkezi.com

İletişim Numaralarımız: 0216 4845735 – 0216 4308362