Şeffaf Mutfak, Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler Projesi

Şeffaf Mutfak ile tükettiği gıdanın üretildiği koşullar hakkında fikir sahibi olamayan tüketiciler adına gıda üretim yerleri sürekli olarak kontrol altında tutulurken, güvenilir gıdaya ulaşabilecekleri noktalar konusunda halka rehberlik edilmektedir. Bu amaç doğrultusunda ilçedeki tüm yeme - içme mekanlarının sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapmalarını desteklerken, işletmelerin hatalı uygulamalarını düzeltmek adına rehberlik yaparak, hem ilçe halkı hem de işletmeler açısından fayda sağlayacak önemli hizmetler sunmaktadır.

PROJENİN HEDEFLERİ

• "Şeffaf Mutfak", Çekmeköy Belediyesi´nin toplumun ekonomik, sosyal ve fiziki kalkınmasından sorumlu belediyecilik anlayışı ve "Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy" vizyonu çerçevesinde halkın daha güvenli ve yüksek standartlarda hizmet almasını sağlarken, aynı zamanda işletmelerin de desteklenerek güçlendirilmesini hedefleyen bir projedir.
  • Şeffaf Mutfak, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçede yaşayan ve ilçeyi ziyaret eden vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlayarak, halk sağlığını korumayı ve yaşam kalitesini arttırmayı hedeflemektedir. Sağlıklı ve güvenilir işletmelerin sayısının günden güne artması, halkın sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmesi ve güvenilir gıdayı tercih etmesinin sağlanması ile Çekmeköy’de geniş çaplı ve etkin bir gıda güvenliği hareketi başlatılmıştır.
  • Bu proje; İstanbul’un muhtelif yerlerinden aileleriyle yeme- içme ve doğa içerisinde vakit geçirmeye gelen insanların sayısını artırarak, Çekmeköy’ün sosyo-ekonomik yapısını güçlendirip, burada faaliyet gösteren işletmeleri desteklemeyi hedeflemektedir.
  • İlçemizde faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin kalitesini artırmak, halk sağlığına katkıda bulunmak, dünya standartlarında personeller yetiştirilmesini desteklemek yine projemizin bir diğer hedefidir.

PROJENİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER

• Çekmeköy’deki yeme-içme mekanlarının kalite ve hijyen standartları yükseltilerek halka sağlıklı ve güvenilir gıda sunan işletmelerin sayısını artıracaktır.
  • Gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratarak; işletmelerin üretim standartlarını yükseltirken, halkın da bilinçli seçim yapmasına ve güvenli gıdaya ulaşmasına destek olacaktır.
  • Gıda güvenliği konusunda hassasiyet göstererek hijyenik koşullarda güvenilir gıda üreten işletmeleri görünür kılacaktır. Tanıtım ve bilgilendirme faliyetleri ile bu işletmelerin ticari başarısına katkıda bulunacaktır.
  • Gıda güvenliğini gündeme taşıyarak ilçe halkı ve ziyaretçilerinin sağlığını koruyacak, yaşam kalitesini artıracak ve Çekmeköy’ü cazibe merkezi haline getirecektir.
  • Halkın Çekmeköyde hizmet veren gıda işletmelerini tercih etmesini sağlayarak Çekmeköy ekonomisine katkıda bulunacaktır.

PROJENİN BELDENİN/ŞEHRİN SOSYAL, EKONOMİK, KÜLTÜREL VB. YÖNLERDEN GELİŞİMİNE KATKISI

• Gıda güvenliği ve hijyenle ilgili konulara dikkat çekilerek yaratılan farkındalık sayesinde, halk seçimini sağlıklı ve güvenilir gıdadan yana yapacak ve beslenme bilinci artacaktır.
  • Rekabette gerçek fırsat eşitliği yaratmak için gıda güvenliği ve hijyen standartlarını uygulayarak tüketici sağlığı konusunda gerekli hassasiyeti gösteren işletmeler görünür kılınacak ve halkın bu işletmeleri tercih etmesi sağlanacaktır. İlçe halkı ve ziyaretçilerinin de bu işletmeleri tercih etmesi ile ilçe ekonomisine katkıda bulunulacaktır.
  • Gıda güvenliği ve insan sağlığına önem veren bir Belediyecilik anlayışı ile Çekmeköy’ün modern yüzü tanıtılacaktır.