Tamamlanan Projeler Uluslararası Kısa Film Yarışması Projesi
Uluslararası Kısa Film Yarışması Projesi

Çekmeköy Belediyesi tarafından 2014-2015 Öğrenim yılı içerisinde “Biz O’nu Çok Sevdik - Siyer-i Nebi Yarışması” adı altında İstanbul’da bulunan üniversitelerde öğrenim gören lisans öğrencilerine yönelik bir proje hazırlanmış ve projenin ödül töreni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilmişti. Projenin temel amacı,  Peygamber Efendimizin hayatının daha iyi öğrenilmesi ve O’nun evrensel mesajının daha iyi kavranmasıdır. Aynı amaçtan hareketle ve bu projenin devamı niteliğinde bu yıl da ‘Merhamet ve Adalet’ temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması hazırlandı. Söz konusu proje hazırlanırken genç nesli kültürel olarak en çok etkileyen, günümüzün en etkili propaganda ve iletişim aracı olan sinema sanatı üzerinden hareket edildi. Proje kapsamında, Peygamber Efendimizin insanlığın kurtuluşu için emrettiği merhamet ve adalet kavramları ekseninde genç neslin düşünmesi, filmler hazırlaması ve bu eserlerin insanlığın hizmetine sunulması hedeflendi.

Uluslararası alanda düzenlenen yarışmanın ‘Merhamet ve Adalet’ gibi evrensel iki kavramı içermesi ve verilecek büyük ödüllerin teşvikiyle, dünyanın farklı din ve milletlerinden insanların Peygamber Efendimiz ve O’nun kutlu mesajı hakkında düşünmeleri ve o çerçevede sinema filmleri üretmesi sağlanacaktır. Bu vesileyle bu projenin bugün birçok devletin insan ve inanç haklarını göz ardı ettiği bir dönemde, çağımızın sanat dili ile İslam’ın evrensel mesajını tüm insanlığın vicdanına haykıracak yeni yönetmenlerin, senaristlerin ve sinema sanatçılarının yetişmesine katkı sağlayacağını ümit ediyoruz

Yarışma jürisi Dünya ve İran sinemasının önemli isimlerinden Mecid Mecidi, Türk Sinemasının büyük yönetmenlerinden Osman Sınav, Bosnalı yönetmen Sahin Sisic, şair ve yönetmen Faysal Soysal gibi farklı coğrafyalardan, önemli filmlere imza atmış isimlerden oluşuyor. Ayrıca Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Ali Köse, Doç. Dr. Rıdvan Şentürk, Cihan Aktaş, Hasanali Yıldırım ve Nazif Tunç gibi ülkemizin yetkin entelektüellerinden oluşan danışma kurulu tarafından projenin her aşamasına destek verilmektedir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından projeye destek verilmektedir.

Yarışmanın Lansman toplantısının 10 Aralık 2015’te Cevahir Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiş olup, ödül töreninin 12 Mayıs 2016’da CRR Kongre Salonunda yapılmıştır.

www.merhametveadalet.com