1/5000 ölçekli Çekmeköy Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı onaylandı.
Çekmeköy; Merkez, Hamidiye, Mimar Sinan, Mehmet Akif ve Çamlık Mahallelerini yakında ilgilendiren “Çekmeköy Uygulama İmar Planları” yapılan titiz çalışmalar neticesinde onaylandı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yoğun mesai harcadığı imar planı çalışmaları, 11 ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturuldu.
1/5000 ölçekli Çekmeköy Nazım İmar Planı ve yapılacak uygulamaların önünü açan 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediye Meclisi’nde yapılan çalışmalarda oylandı. İmar Planları; AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti’nin evet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hayır oyu kullanmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.
Başkan Poyraz “ Çalışmalarda emeği geçen mesai arkadaşlarıma , meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde yaşanan bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Yaptığımız titiz çalışmalarla bölge halkımızın taleplerini karşılayan, modern şehircilik anlayışına uygun bir imar planı ortaya çıkardık. İBB meclisi ve Çekmeköy Belediye Meclisimizde çalışmalarımıza evet oyu vererek destek veren AK Partili, , Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Sahada imar planları ile ilgili siyaset yapan, imar planlarını siyasi malzeme yapan fakat çözüm üretileceği zaman hayır diyen Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin tavrını ise halkımızın takdirine bırakıyoruz. Biz masada da mecliste de kendilerine şunu söyledik; evet şerh düştüğünüz noktalar olabilir, buralara şerh düşün ama evet deyin bu Çekmeköy’ün projesi Çekmeköylünün faydasına dedik. Eminim onlarda evet demek istemiştir ama siyasi kaygılar onları hayır deme noktasına getirdi. Modern ve Model Çekmeköy Vizyonuyla oluşturulan imar planlarımızın; şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.
Yeni imar planları ne getirdi?
Çekmeköy Uygulama İmar Planı çerçevesinde zaten yapılaşmasını neredeyse tamamlamış olan planlama alanında, mevcut yapılaşmalar göz önünde bulundurularak kararlar üretildi. İşyerlerinin ruhsatlarında yaşanılan sıkıntıları çözmek adına bu alanlar mevcut kullanımlarına göre düzenlenerek, işyeri çalışma ruhsatlarının alınabileceği durumlar sağlandı. Daha önceki planlarda verilen kararları neticesinde deprem Riskine rağmen yıllardır yenilenemeyen dere koruma bandı sınırında yer alan ve park alanı olarak planlanan, ancak mevcutta yapılaşmış olan parseller ile bir karmaşa haline gelen Muteber Sokak ile Alınteri Sokak’ın bulunduğu yapı adalarındaki parsellerde yer alan binalar, artık emsal transferine ihtiyaç duymadan yapılaşabilecek. Hatta bu alanlarda kalıp da, daha önce 3 kat olan kat yükseklikleri mevcut duruma uygun olarak 4 kat olarak düzenlenebilecek.
Süreç nasıl işleyecek?
Çekmeköy Merkez, Mehmet Akif, Mimar Sinan, Hamidiye ve Çamlık Mahallelerini kapsayan alana ait 1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı’na ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Şubat ayında karara başlanmış olup, imar planına ilişkin teknik anlamda yapılacak iş ve işlemler kapsamında imza süreci de yer almaktadır. İmza ve dağıtım süreçlerinin en aza indirilmesi için Belediye Başkanlığımızca kurumlar arası çalışmalar idari düzeyde devam etmektedir.
1/1000 ölçekli Çekmeköy Uygulama İmar Planı, imza süreci tamamlandığında belediyemize iletilecek olup, Belediye binası Plan ve Proje Müdürlüğü 3. kat koridorunda 1 (bir) ay süre ile askıya çıkarılarak ilan edilecektir. Uygulama İmar Planına ilişkin bilgiler, planın yasal olarak askıda bulunduğu süreç içerisinde paylaşılabilecektir.
Değerli Hemşerilerim,
13 yıl önce Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy sloganı ile çıktığımız bu yolda, bugün model alınan bir kent ortaya çıkarmamızda “Bu şehri birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz” şiarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.
Görev süremiz boyunca, İlk günkü heyecanımızı ve azmimizi kaybetmeden, bize inanan Çekmeköy halkı ile iletişimimizi hiç koparmadan yolumuza devam ettik. Bize inanan halkımızın güvenini boşa çıkarmadık. İlk günkü aşkla aynı samimiyet ve gayretle ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve bu doğrultuda çalıştık. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni projeler üretirken şehrimize özel çabalarımız sonucu ; metro, devlet hastanesi ve nikah sarayını, kazandırdık. Engelsiz yaşam merkezi, kapalı spor kompleksleri, yeni okullar, aile sağlığı merkezleri, kütüphaneler, kültür merkezleri, parklar, spor alanları, sosyal donatı alanları gibi birçok projeyi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetlere kolayca ulaşımını sağladık. Ayrıca kültür-sanat alanında ulusal ve uluslararası projelere imza atarak ilçemizin marka değerini yükselttik. Artık Çekmeköy İstanbul’un göz bebeği konumunda.
Geleceğimizi şekillendiriyoruz
Şimdi sıra geleceğimizi şekillendirmekte diyerek aynı kararlılıkla yeni projeler üretiyor, insan yaşamının bir parçası olan değişim, gelişim, dijitalleşme ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. 2022 yılında çalışmalarına başladığımız ve başlayacağımız; Teknopark, Crea Centers, Gençlik ve eğitim kampı, kültür merkezi niteliğinde iki yeni kütüphane, yeni prestij caddeler, spor kompleksleri ve okular, sosyal tesisler ve orman okulu, kapalı otopark ve emniyet binası, sosyal medya akademisi, espor merkezi ve oyun girişimciliği merkezimizle 7’den 70’e tüm Çekmeköylülere hitap edecek projelerimizle vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Sizlerden aldığımız güçle, gelenekten geleceğe daha yaşanılabilir bir Çekmeköy için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Tarlada İzimiz Harmanda Yüzümüz Var
Büyük Çekmeköy ailem; 13 yılı anlatmaya aslında kelimeler yetmez. İlçemizin her sokağında, her caddesinde izimiz var. Tabiri caizse tarlada izimiz harmanda yüzümüz var. Çıktığımız bu kutsal yolda sokağı süpüren kardeşimden, özverili çalışmalar yapan mesai arkadaşlarıma ve başkan yardımcılarımıza kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayrıca bu şehirde halkımıza hizmet ederken ebediyete uğurladığımız yol arkadaşlarımıza da sizlerin huzurunda Allah’tan rahmet diliyorum.
Birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetle Çekmeköy’ün yarınları için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur.
Eğitim hayatının ilk ve ortaokul öğrenimini İstanbul’da, lise öğrenimini Rize’de, yüksek tahsilini de yurtdışında tamamlamıştır.
Tahsil hayatından sonra dedesinin kurduğu aile şirketlerinde yöneticilik yapmıştır.
Siyasi kariyerine 2003 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır.
İki dönem bu görevi yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.
2009 yerel seçimlerinde kurucu Çekmeköy Belediye Başkanı olan Ahmet Poyraz, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de seçilerek, üç dönemdir bu görevi yürütmektedir.
Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.