Halka ait olan alanlarda bulunan özel işletmelerin halkın yararına kullanılacak işletmelere dönüştürme çalışmalarına devam eden Çekmeköy Belediyesi, Doğa Park’ta çalışmalara başladı.
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, vatandaşlardan gelen talepler sonrası mülkiyeti ve kullanım hakkı belediyeye ait olan ve hali hazırda özel işletmeler tarafından kullanılan alanların halka açılması için çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Çekmeköy’ün en yoğun noktalarından birisi olan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda yer alan özel işletmede de çalışmalar başladı.
Vatandaşlardan gelen yoğun talep ve şikayetler sonrası Doğa Park’ta harekete geçen Çekmeköy Belediyesi, park içerisinde yer alan işletmenin tahliyesine başladı. Başlayan çalışmalarla park içerisinde; sosyal tesis, el emeği ürünler ortak daimi satış alanı, açık ve kapalı bireysel satış alanları, elişi ürünleri ortak üretim atölyesi, gıda ürünleri ortak üretim mutfağı bulunan yeni sosyal donatı alanı ilçeye kazandırılacak.
YENİ SOSYAL TESİS GELİYOR
İşletmenin yüksek fiyat politikasından dolayı gelen şikayetler sonrası Doğa Park içerisine yapılacak sosyal tesis vatandaşlar için hizmet edecek. Yeni sosyal tesis ile Çekmeköy Belediyesi Doğa Park içerisinde uygun fiyatlı; yemek, çay ve kahve hizmeti ile vatandaşın yanında olacak.
KADINLAR İÇİN ÜRETİM VE SATIŞ ALANI
Vatandaşlardan gelen talepler sonrası yapılacak yeni çalışmalar ile birlikte ilçenin en kalabalık alanında kadınların el emeği ürünlerin satışlarını yapmak için pazar alanı oluşturulacak. Açık ve kapalı halde oluşturulacak pazar alanında kadınlar el emeği ürünlerini ortak daimi satış noktası ile açık ve kapalı alanlara kurulacak bireysel satış stantlarından gerçekleştirerek aile ekonomilerine katkı sağlayacak. Ayrıca ortak kullanıma açık olacak olacak şekilde tasarlanan elişi ürünleri üretim atölyesi ve gıda ürünleri ortak üretim mutfağı da bulunacak.
ÖNCELİĞİMİZ KOMŞULARIMIZ
Doğa Park Çekmeköy’ün kalbi diyen başkan Çerkez “ Burada komşularımız bizden sosyal tesis isteği vardı. Parkı ziyaretimizde bölgedeki esnaf ziyaretlerimizde, sosyal medyadan aldığımız talepler hep aynıydı: “Park işletmesi pahalı buraya sosyal tesis yapın başkanım “ bizde elimizi taşın altına koyduk ve hızlıca karar aldık. Mevcut işletmeyi taliye edip hızlıca çalışmalara başladık. Sosyal belediyecilik örneği olan sosyal tesislerimizden biride artık burada Çekmeköy’ün kalbinde komşularımıza hizmet verecek. İnanıyorum ki hem sosyal tesisimizden, hem de proje içerisinde yer alan kadın el emeği statlarımızdan herkes mutlu olacak” dedi.
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.