Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, mülkiyeti belediyeye ait fakat farklı işletmeler ya da kişilerce işletilen alanlarının halka açılması için çalışmaları başlattı. İlk çalışma Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Mecidiye Park’ı içindeki işletme ile başladı.
Çekmeköy Belediyesi,31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra vatandaşlardan gelen yoğun talepleri dikkati alarak mülkiyeti ve kullanım hakkı belediyeye ait olan ve şu an özel işletmeler ya da şahıslarca kullanılan işgaliye alanlarında çalışmalar başlattı. 2886 Devlet İhale Kanunun 75’inci maddesi gereğince 24 Nisan 2024’te Çekmeköy Belediyesi tarafından söz konusu işgaliye alanların boşaltılması ile alakalı 180 ilgiliye yazı yazıldı.
180 yer arasında bulunan ve vatandaşlarında halkın kullanımına sunulması için sıklıkla talepte bulunulan; Doğa Park, Mecidiye Parkı ve Merkez Mahallesi İspinoz Kafe’nin de yer aldığı bu işgal alanlarına ek olarak; spor tesisleri, havuz, park, yeşil alanlar, halk ekmek büfeleri, çiçekçi, özel okul kullanım alanları, basket sahaları, lojman, bina, okul, dükkân ve dini tesisler bulunuyor.
Yapılan çalışma ile ticari amaçlı kullanılan bu alanların yeniden değerlendirilerek halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda kamu yararına kullanılması planlanıyor.
Başkan Çerkez’den Emeklilere Ve Kadınlar Müjde
Mahallede ikamet eden vatandaşları selamlayarak konuşmaya başlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez Mecidiye Park’ındaki mevcut işletme ve durum ile alakalı şunları ifade etti: ‘‘Burada bir büfe vardı ve parkı işgal etmiş durumdaydı. Gerekli adımları attık ve burayı tahliye ettik. Bu konudaki İlk hizmetimiz buradan başlıyor. Parkımızdaki bu yeri emekli vatandaşlarımız için sosyal kafe ve emekli kültür evi olacak şekilde düzenleyeceğiz. Emeklilerimiz buraya gelip çay, kahvesini içip kahvaltı edecekler, gazetelerini rahat bir şekilde okuyup sosyalleşecekler ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecekler. Yeni mekânımızda; sinema, tiyatro, paneller, eğitim gibi çeşitli faaliyetler gerçekleşecek. Ayrıca kadınlar için el işi, el sanatları sergilemeleri için güzel bir mekân da yapacağız. Burası vatandaşlarımızın yeri ve ilk kazmayı buraya vuruyoruz. Bu işi sonu iyi olacağına inanıyoruz” dedi.
Çay İçemiyorduk!
Parkta bulunan emekli vatandaşlardan biri ‘‘Çekmeköy Belediyesi’nin halka hizmet vermesini ve iyi çalışmasını bekliyoruz. Bunları gönülden bekliyoruz. Mecidiye Park’ındaki işletmeye çay içmeye gelemiyorduk çünkü fiyatları pahalıydı. Mecidiye Park’ına iyi bir hizmet gelirse çok memnun kalırız’’ diye düşüncelerini ifade etti.
Çekmeköy Belediye ekipleri parkta kepçeyle yıkım işlemini gerçekleştirdikten sonra hafriyat alımını da tamamladı. İşlemler sırasında parkı ziyaret eden Başkan Çerkez, güneşli havanın keyfini çıkaran vatandaşlarla da sohbet etti.
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.