Geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleşen Çekmeköy Devlet Hastanesi Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Çekmeköy Belediyesi katkıları hizmete alınan merkez, gün içerisinde onlarca vatandaşa şifa kaynağı oluyor.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın göreve geldiği ilk dönemde sözünü verip yoğun gayretleriyle ilçeye kazandırdığı Çekmeköy Devlet Hastanesi, yeni ve modern sağlık hizmetleriyle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. Bu hizmetlerden sadece biri olan Çekmeköy Devlet Hastanesi Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi; yoğun şekilde çalışıyor. Türkiye’de alanında en güncel, donanımlı ve güçlü cihazlar ile vatandaşlara hizmet veren merkezde, hastalar alanında uzman hekimlerin ve ekiplerinin uyguladığı tedavi ile 30-45 dakika içerisinde böbrek ve idrar yollarında yer alan taşlardan kurtuluyor. Merkez’de bulunan son teknoloji ESWL taş kırma cihazı; şok dalgaları kullanarak, anestezi uygulanmadan hastalara ağrısız ve sancısız tedavi olanağı sağlanıyor.
Çekmeköy Devlet Hastanesi içerisinde yer alan merkez hastalara şifa olmanın dışında içerisinde bulunan eğitim salonu ile birlikte yeni hekimlerin de burada yetişmesine olanak sağlanıyor. Uzman hekimlerin bulunduğu merkezde verilen eğitimler ile gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen üroloji hekimleri taş kırma alanında deneyim kazanıyorlar.
Çekmeköy Devlet Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Kemal Sarıca, “Şuan bulunduğumuz yer üroloji kliniğine bağlı olan endoüroloji adını verdiğimiz açık ameliyat yapmadan, dikiş atmadan tamamen kapalı yoldan ameliyatların yapıldığı ve eğitimlerinin verildiği bir merkez. Bu merkezin önemi; hem tedavide kapalı ameliyatlar için hem gereken eğitimleri arkadaşlara kazandırmak hem de bununla ilgili basit işlemleri burada gerçekleştirmek. Bu merkezde ki tedavi yöntemini geçmiş tedavi yönetmeleriyle karşılaştırdığımızda hastalara en az zarar veren, anestezi gerektirmeden sadece bir ağrı kesici uygulayarak hastanın tedavisinden 1 ya da 2 saat sonra evine, işine dönebildiği ESWL adını verdiğimiz şok dalgaları ile taşları kırdığımız tedavi yöntemidir. Merkezimizde ESWL ünitesi ile; anestezisiz, ağrısız sadece bir ağrı kesici uygulayarak deneyimli ekibimizin uygulaması sayesinde böbrek ve idrar kanallarında ki taşın odaklanıp, lokalize edip hedeflendikten sonra sistemin oluşturduğu şok dalgaları taşa yönlendirilerek taşlar bu basınç darbeleri ile olduğu yerde kırılıyor, ufalanıyor ve toz haline geliyor. Bu sistemin 2 ay önce merkezimize kurulumu yapıldı ve bu süreçten itibaren uygulamalarımıza devam ediyoruz. Cihazımız oldukça kuvvetli, etkili ve son jenerasyon. Hastalarımızın artık taş hastalığından korkmasına gerek yok. Açık ameliyat yapmıyoruz, hastada kesi oluşturmuyoruz, herhangi bir dikiş uygulamıyoruz bu sistem ile neredeyse taşları %60-70 oranında kırabiliyoruz” dedi.
Merkezin açılışında emeği olanlara teşekkür eden Prof. Dr. Kemal Sarıca sözlerine şöyle devam etti; “Bu ünitemizi tabi ki hazırlamak hiç kolay olmadı. Oldukça geniş kapsamlı bir ünitemiz var. Bu ünitemizde gerek ekipman, gerekse burayı donatmak ve her türlü altyapıyı oluşturmak için çok önemli destekler aldık. Bize manen ve madden çok büyük destek veren Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’ın yakınlığını gördük. Hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadılar, başından itibaren bize böyle bir üniteyi kazandırmak için her zaman yanımızda oldular, gerekli desteği verdiler. Biz kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bu ünitemizin açılışında değerli Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz ve ilgili yetkililerde aramızdaydı. Bizleri onurlandırdılar” dedi.
Endoüroloji ve Taş Kırma Merkezi’ne kayıt oluşturup tedavi olabilecekler.
Değerli Hemşerilerim,
13 yıl önce Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy sloganı ile çıktığımız bu yolda, bugün model alınan bir kent ortaya çıkarmamızda “Bu şehri birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz” şiarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.
Görev süremiz boyunca, İlk günkü heyecanımızı ve azmimizi kaybetmeden, bize inanan Çekmeköy halkı ile iletişimimizi hiç koparmadan yolumuza devam ettik. Bize inanan halkımızın güvenini boşa çıkarmadık. İlk günkü aşkla aynı samimiyet ve gayretle ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve bu doğrultuda çalıştık. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni projeler üretirken şehrimize özel çabalarımız sonucu ; metro, devlet hastanesi ve nikah sarayını, kazandırdık. Engelsiz yaşam merkezi, kapalı spor kompleksleri, yeni okullar, aile sağlığı merkezleri, kütüphaneler, kültür merkezleri, parklar, spor alanları, sosyal donatı alanları gibi birçok projeyi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetlere kolayca ulaşımını sağladık. Ayrıca kültür-sanat alanında ulusal ve uluslararası projelere imza atarak ilçemizin marka değerini yükselttik. Artık Çekmeköy İstanbul’un göz bebeği konumunda.
Geleceğimizi şekillendiriyoruz
Şimdi sıra geleceğimizi şekillendirmekte diyerek aynı kararlılıkla yeni projeler üretiyor, insan yaşamının bir parçası olan değişim, gelişim, dijitalleşme ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. 2022 yılında çalışmalarına başladığımız ve başlayacağımız; Teknopark, Crea Centers, Gençlik ve eğitim kampı, kültür merkezi niteliğinde iki yeni kütüphane, yeni prestij caddeler, spor kompleksleri ve okular, sosyal tesisler ve orman okulu, kapalı otopark ve emniyet binası, sosyal medya akademisi, espor merkezi ve oyun girişimciliği merkezimizle 7’den 70’e tüm Çekmeköylülere hitap edecek projelerimizle vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Sizlerden aldığımız güçle, gelenekten geleceğe daha yaşanılabilir bir Çekmeköy için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Tarlada İzimiz Harmanda Yüzümüz Var
Büyük Çekmeköy ailem; 13 yılı anlatmaya aslında kelimeler yetmez. İlçemizin her sokağında, her caddesinde izimiz var. Tabiri caizse tarlada izimiz harmanda yüzümüz var. Çıktığımız bu kutsal yolda sokağı süpüren kardeşimden, özverili çalışmalar yapan mesai arkadaşlarıma ve başkan yardımcılarımıza kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayrıca bu şehirde halkımıza hizmet ederken ebediyete uğurladığımız yol arkadaşlarımıza da sizlerin huzurunda Allah’tan rahmet diliyorum.
Birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetle Çekmeköy’ün yarınları için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur.
Eğitim hayatının ilk ve ortaokul öğrenimini İstanbul’da, lise öğrenimini Rize’de, yüksek tahsilini de yurtdışında tamamlamıştır.
Tahsil hayatından sonra dedesinin kurduğu aile şirketlerinde yöneticilik yapmıştır.
Siyasi kariyerine 2003 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır.
İki dönem bu görevi yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.
2009 yerel seçimlerinde kurucu Çekmeköy Belediye Başkanı olan Ahmet Poyraz, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de seçilerek, üç dönemdir bu görevi yürütmektedir.
Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.