Çekmeköy Belediyesi Spor Akademisi’nin çeşitli spor dallarında eğitimler verdiği yaz spor okullarında kayıtlar başladı.
Çekmeköy Belediyesi’nin, çocuklarda spor bilincinin geliştirilmesi ve yaz tatilini keyifli hale getirilmesi amacıyla her yıl düzenlediği yaz spor okullarında kayıtlar 19 Haziran’da başlıyor. 10 farklı branşta eğitimin verileceği yaz spor okullarından 7-13 yaş arasında ki çocuklar ücretsiz faydalanabilecek. Yaz spor okullarında; basketbol, futbol, voleybol, jimnastik, karate, kick-box, taekwondo, paten, okçuluk ve kort tenisi branşlarında alanında uzman eğitmenler tarafından dersler verilecek.
Çocukların eğlenirken öğreneceği kurslara kayıtlar 19-23 Haziran tarihleri arasında eğitimin verileceği spor tesislerinden yaptırılacak. 3 Temmuz’da başlayacak kurslar yaz tatili boyunca devam edecek.
Kayıt için gerekli evraklar: İkametgah belgesi ve 1 adet vesikalık fotoğraf.
Spor okulları eğitim ve kayıt noktaları:
Futbol: Dr. Mimar Kadir Topbaş Spor Kompleksi, Ömerli Halı Saha, Çavuşbaşı Halı Saha, Necati Alkan Halı Saha, Taşdelen Arena Halı Saha, Alemdağ Stadı İlçe Spor Müdürlüğü Halı Saha
Basketbol: Özgecan Aslan Parkı, Ali Kuşçu Spor Salonu
Jimnastik: Özgecan Aslan Parkı
Voleybol: Ali Kuşçu Spor Salonu
Kick-Box: Dr. Mimar Kadir Topbaş Spor Kompleksi
Karate: Dr. Mimar Kadir Topbaş Spor Kompleksi
Taekwondo: Dr. Mimar Kadir Topbaş Spor Kompleksi
Paten: Ertuğrul Gazi Parkı
Okçuluk: Ali Kuşçu Spor Salonu
Kort Tenisi: Özgecan Aslan Parkı
Değerli Hemşerilerim,
13 yıl önce Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy sloganı ile çıktığımız bu yolda, bugün model alınan bir kent ortaya çıkarmamızda “Bu şehri birlikte kurduk birlikte yönetiyoruz” şiarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.
Görev süremiz boyunca, İlk günkü heyecanımızı ve azmimizi kaybetmeden, bize inanan Çekmeköy halkı ile iletişimimizi hiç koparmadan yolumuza devam ettik. Bize inanan halkımızın güvenini boşa çıkarmadık. İlk günkü aşkla aynı samimiyet ve gayretle ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik ve bu doğrultuda çalıştık. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uyduran, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni projeler üretirken şehrimize özel çabalarımız sonucu ; metro, devlet hastanesi ve nikah sarayını, kazandırdık. Engelsiz yaşam merkezi, kapalı spor kompleksleri, yeni okullar, aile sağlığı merkezleri, kütüphaneler, kültür merkezleri, parklar, spor alanları, sosyal donatı alanları gibi birçok projeyi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetlere kolayca ulaşımını sağladık. Ayrıca kültür-sanat alanında ulusal ve uluslararası projelere imza atarak ilçemizin marka değerini yükselttik. Artık Çekmeköy İstanbul’un göz bebeği konumunda.
Geleceğimizi şekillendiriyoruz
Şimdi sıra geleceğimizi şekillendirmekte diyerek aynı kararlılıkla yeni projeler üretiyor, insan yaşamının bir parçası olan değişim, gelişim, dijitalleşme ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. 2022 yılında çalışmalarına başladığımız ve başlayacağımız; Teknopark, Crea Centers, Gençlik ve eğitim kampı, kültür merkezi niteliğinde iki yeni kütüphane, yeni prestij caddeler, spor kompleksleri ve okular, sosyal tesisler ve orman okulu, kapalı otopark ve emniyet binası, sosyal medya akademisi, espor merkezi ve oyun girişimciliği merkezimizle 7’den 70’e tüm Çekmeköylülere hitap edecek projelerimizle vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Sizlerden aldığımız güçle, gelenekten geleceğe daha yaşanılabilir bir Çekmeköy için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Tarlada İzimiz Harmanda Yüzümüz Var
Büyük Çekmeköy ailem; 13 yılı anlatmaya aslında kelimeler yetmez. İlçemizin her sokağında, her caddesinde izimiz var. Tabiri caizse tarlada izimiz harmanda yüzümüz var. Çıktığımız bu kutsal yolda sokağı süpüren kardeşimden, özverili çalışmalar yapan mesai arkadaşlarıma ve başkan yardımcılarımıza kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayrıca bu şehirde halkımıza hizmet ederken ebediyete uğurladığımız yol arkadaşlarımıza da sizlerin huzurunda Allah’tan rahmet diliyorum.
Birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetle Çekmeköy’ün yarınları için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur.
Eğitim hayatının ilk ve ortaokul öğrenimini İstanbul’da, lise öğrenimini Rize’de, yüksek tahsilini de yurtdışında tamamlamıştır.
Tahsil hayatından sonra dedesinin kurduğu aile şirketlerinde yöneticilik yapmıştır.
Siyasi kariyerine 2003 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır.
İki dönem bu görevi yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.
2009 yerel seçimlerinde kurucu Çekmeköy Belediye Başkanı olan Ahmet Poyraz, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de seçilerek, üç dönemdir bu görevi yürütmektedir.
Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.