(1) Aşağıda belirtilen görevler Müdürlük tarafından yerine getirilir.
a) Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yılık program ve hükümet programı çerçevesinde Belediyenin orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapmak.
b) Belediyenin görev alanına giren konularda performans ve kalite ölçütleri geliştirmek ve bu kapsamda verilecek diğer görevleri yerine getirmek.
c) Belediyenin yönetimi ile hizmetlerin geliştirilmesi ve performansla ilgili bilgi ve verileri toplamak, analiz etmek ve yorumlamak.
ç) Belediyenin görev alanına giren konularda, hizmetleri etkileyecek dış faktörleri incelemek, kurum içi kapasite araştırması yapmak, hizmetlerin etkinliğini ve tatmin düzeyini analiz etmek ve genel araştırmalar yapmak.
d) Yönetim bilgi sistemlerine ilişkin hizmetleri yerine getirmek.
e) Strateji Geliştirme Kurulunun sekretarya hizmetlerini yürütmek.
f) Stratejik Plan Hazırlama Ekibinin koordinasyon hizmetlerini yürütmek.
g) Belediyenin stratejik plan, performans programı ile program bütçelerinin hazırlanmasını koordine etmek ve sonuçlarının birleştirilmesi çalışmalarını yürütmek.
ğ) Harcama birimleri tarafından hazırlanan birim faaliyet raporlarını da esas alarak Belediyenin faaliyet raporunu hazırlamak.
h) Belediyenin yatırım programının hazırlanmasını koordine etmek, uygulama sonuçlarını izlemek ve yıllık yatırım değerlendirme raporunu hazırlamak.
ı) Müdürlüğün görev alanına ilişkin mevzuatın uygulanması konusunda üst yöneticiye ve harcama yetkililerine gerekli bilgileri sağlamak ve danışmanlık yapmak.
i) İç kontrol sisteminin kurulması, standartlarının uygulanması ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmak; üst yönetimin iç denetime yönelik işlevinin etkinliğini ve verimliğini artırmak için gerekli hazırlıkları yapmak.
j) Entegre Yönetim Sistemi gereklerinin Belediye bünyesinde uygulanmasını sağlamak, çalışmaların koordinasyonunu yapmak ve bu çalışmaları takip etmek.
k) Modern Yönetim teknikleri ve araçlarının Belediyede uygulanmasını ve yaygınlaşmasını sağlayıcı çalışmaları yürütmek.
l) Belediyede Stratejik Yönetim Sistemi çerçevesinde hane halkları ve dış müşterilere yönelik araştırmalar yapmak/yaptırmak.
m) Belediyenin güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmek ve tespit edilen zayıf yönler için Kalite Çemberleri kurarak, “Süreç İyileştirme Çalışmaları” yapmak.
n) Yurt içi ve yurt dışı kentlerle kardeş şehir ilişkisi kurmak, yönetmek, faaliyet ve projeler gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak.
o) Meclis Üyeleri ile personelin katıldığı yurt içi ve yurt dışı teknik temas ve inceleme görevlerinin koordinasyonunu sağlamak.
ö) İlçe ve Belediye ile ilgili istatistiki kayıtları oluşturmak ve güncel vaziyette tutmak, veri elde etme, analiz ve araştırma geliştirme çalışmaları yapmak, yaptırmak.
p) İstanbul Valiliği, Çekmeköy Kaymakamlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından Belediyeden talep edilen kurumsal verilerin toplanması ve raporlaştırılması amacıyla müdürlükler arasında koordinasyonu sağlamak
r) Belediyenin ve ortak olduğu şirketlerin mevzuat gereği veya meclis kararına istinaden birliklere üyelik hizmetlerini koordine etmek, üyelik aidatlarının ödenmesini sağlamak,
s) Belediyenin Ar-Ge ve proje izleme işleri, kurumsal iş birlikleri, fikir havuzu, ulusal ve uluslararası hibe projeleri ve etüt-proje hizmetlerinin yönetimini sağlamak ve proje yarışmalarının yönetimini yapmak.
ş) Kurumsal Marka Yönetimi Sistemini kurmak, yönetmek ve kurumsal proje hafızası oluşturmak.
t) Başkan ve başkan yardımcısı tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.
(1) Aşağıda belirtilen görevler Stratejik Yönetim Birimi tarafından yerine getirilir:
a) Belediyenin stratejik planlama çalışmalarına yönelik bir hazırlık programı oluşturmak, Belediyenin stratejik planlama sürecinde ihtiyaç duyulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermek veya verilmesini sağlamak ve stratejik planlama çalışmalarını koordine etmek, Stratejik Plan ve Performans Programlarındaki Belediye gider bütçe teklifini hazırlamak.
b) Stratejik planlamaya ilişkin diğer hizmetleri yürütmek.
c) Birim ve İdare Faaliyet Raporunu hazırlamak.
ç) Müdürlüğün gider bütçe teklifini hazırlamak.
d) Belediyenin misyonunun ve vizyonun ile temel politikaların belirlenmesi çalışmalarını yürütmek.
e) Belediyenin görev alanına giren konularda, hizmetleri etkileyecek dış faktörleri incelemek.
f) Yeni hizmet fırsatlarını belirlemek, etkinlik ve verimliliği önleyen tehditlere tedbirler almak.
g) Belediyenin üstünlük ve zayıflıklarını tespit etmek.
ğ) Belediyenin görev alanıyla ilgili araştırma-geliştirme faaliyetlerini yürütmek.
h) Belediye faaliyetleri ile ilgili bilgi ve verileri toplamak, tasnif etmek, analiz etmek.
ı) Belediyenin görev alanına giren konularda performans ölçütleri geliştirmek.
i) Belediyenin yönetimi ile hizmetlerin geliştirilmesi ve performansla ilgili bilgi ve verileri toplamak, analiz etmek ve yorumlamak.
j) Belediyenin ve/veya birimlerin belirlenen performans ölçütlerine uyumunu değerlendirerek üst yöneticiye sunmak.
k) Performans programı hazırlıklarının koordinasyonunu sağlamak.
l) İl Yatırım koordinasyon toplantılarına katılım hususunda gerekli hazırlıkları yapmak toplantı kararları doğrultusunda yatırım takip sistemine veri girişlerini sağlamak, uygulama sonuçlarını izlemek.
m) Belediye faaliyetlerinin stratejik plan, performans programı ve bütçeye uygunluğunu her üç ayda bir izlemek ve değerlendirmek.
n) Kurum içi kapasite araştırması yapmak, hizmetlerin etkinliğini ve yararlanıcı memnuniyetini analiz etmek ve genel araştırmalar yapmak.
o) İlçe ve belediyecilikle ilgili gelişmeleri, akademik çalışmaları takip etmek, ihtiyaç duyulan sosyo-ekonomik araştırmaları yapmak veya yaptırmak.
ö) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Aşağıda belirtilen görevler İç Kontrol Birimi tarafından yerine getirilir:
a) İç kontrol sisteminin harcama birimlerinde kurulması, standartlarının uygulanması ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yapmak.
b) İç kontrol sisteminin kurulması, standartlarının uygulanması ve geliştirilmesi konularında harcama birimlerine eğitim hizmeti ve rehberlik sağlamak.
c) Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı hazırlık çalışmalarını yürütmek.
ç) İç kontrol standartlara aykırı olmamak şartıyla Belediyede gerekli görülen her türlü yöntem, süreç ve özellikli işlemlere ilişkin standartları hazırlamak ve üst yöneticinin onayına sunmak.
d) İç kontrollerin etkili bir biçimde uygulanmasını sürdürmeyi sağlamak amacıyla izleme faaliyetlerini gerçekleştirmek.
e) İç kontrol sisteminin harcama birimlerinde etkinliğini ve güncelliğini sağlamak üzere Durum Tespit Raporları, İzleme ve Değerlendirme Raporları, Risk Değerlendirme Raporu, İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Raporu hazırlamak.
f) İç kontrol hakkında üst yöneticiye ve harcama yetkililerine gerekli bilgileri sağlamak ve danışmanlık yapmak.
g) Belediyenin tüm süreçlerine, stratejik amaç ve hedeflerine ilişkin risklerin yönetimini yapmak.
ğ) Müdürlüklerin risk tanımlama, risk değerlendirme çalışmalarının yapılmasını ve risk iyileştirme eylemlerinin belirlenmesini sağlamak ve risk iyileştirme eylemlerinin geçekleşme durumlarını izlemek.
h) Üçer aylık periyotlarla iç kontrol eylemleri ve risk iyileştirme eylemlerini izlemek amacıyla Müdürlükle toplantı yapmak.
ı) Kurumsal Risk Yönetim Sistemi süreçlerine ilişkin Müdürlüklere rehberlik hizmeti vermek.
i) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Aşağıda belirtilen görevler Entegre Yönetim Sistemi Birimi tarafından yerine getirilir:
a) Tüm birimlerin EYS çalışmalarına yön vermek, izlemek, kontrol etmek ve sonuçlarını değerlendirmek.
b) EYS’nin tüm birimlerde uygulanmasını sağlamak ve sonuçlarını takip etmek.
c) Doküman Yönetimi kapsamında dokümanların kontrol ve onay süreçlerini yönetmek.
ç) İlgili standartlara ilişkin sistem dokümanlarının sorumluları tarafından hazırlanması, güncellenmesi, kontrolünün sağlanması süreçlerini koordine etmek.
d) İç Tetkik Sürecini yönetmek.
e) Düzeltici Faaliyet Sürecini yönetmek.
f) Dış Tetkik ile ilgili gerekli hazırlıkları yaparak Dış Tetkik Sürecini yönetmek.
g) İlgili standartların Belediyedeki uygulamalarını içeren El Kitabını hazırlamak.
ğ) Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantıları’nın organizasyonunu yapmak, toplantıların gündeme ve amacına uygun gerçekleşmesini sağlamak.
h) EYS Yürütme Kurulu sekreteryasını yapmak.
ı) EYS’nin etkililiğini ve verimliliğini artırıcı eğitimler organize etmek.
i) Belediyede iyi yönetimin geliştirilmesi için yeni yönetim sistemi standartlarının EYS’ye entegre çalışmalarını yürütmek.
j) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Aşağıda belirtilen görevler Dış İlişkiler Birimi tarafından yerine getirilir:
a) Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara üye olmak için gereken çalışmaları yapmak veya yaptırmak.
b) Belediyeyi ziyaret eden yabancı heyetler için ağırlama haricindeki gerekli diğer organizasyonları yapmak.
c) Kardeş şehir ilişkileri kurmak ve konu ile ilgili faaliyet ve çalışmaları yapmak veya yaptırmak.
ç) Kardeş şehir ilişkileri kurulmasına ilişkin yasal prosedürleri yerine getirmek için ilgili kurum ve kuruluşlar ile yazışmalar yapmak, takip etmek ve sonuçlandırmak.
d) Kardeş Şehir Protokollerini hazırlamak, imza törenlerini organize etmek.
e) Belediyenin yurt içi veya yurt dışı teknik temas ve inceleme programlarının hazırlık çalışmalarını yürütmek.
f) Kardeş şehirler ile ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi alanlarda faaliyet ve projeler gerçekleştirmek; bu çerçevede arsa, bina ve benzeri tesisleri yapma, yaptırma, kiralama veya tahsis edilmesini ve kardeş şehir ile yapılan tüm proje, faaliyet ve etkinlikleri koordine etmek.
g) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Aşağıda belirtilen görevler Proje ve Kaynak Geliştirme Birimi tarafından yerine getirilir:
a) Ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve örgütlerin ilgili ve yararlanılabilir çalışma ve projelerini izlemek, Belediyenin stratejik planına uygun şekilde ortak çalışma ve projeler hazırlamak, yürütmek, iş birliği sağlamak.
b) Belediyecilik faaliyetleri ile ilgili çağdaş dünya, örnek, model, deneyim, program ve projelerini izlemek, değerlendirmek, başkanlığa ve ilgili birimlere öneriler hazırlamak.
c) Belediye faaliyet ve hizmetlerine ilişkin dünyadaki iyi uygulamalar ile ilgili araştırmalar yürütmek, kıyaslama faaliyetlerinde bulunmak ve bu iyi uygulamaların Belediyede uygulanabilirliği konusunda çalışmalar yapmak, proje üretme konusunda yeni teknolojileri öğrenmek, takip etmek, gerektiğinde personellerin bu amaçla eğitimini sağlamak.
ç) Ulusal ve uluslararası gerçekleştirilen proje yarışmalarını takip etmek, diğer birimleri bilgilendirmek, Belediye adına yarışmaya katılacak projelerin koordinasyonunu sağlamak.
d) Belediye faaliyetlerinin çağdaş ve kaliteli bir şekilde verilmesini temin etmek amacıyla ulusal ve uluslararası araştırmalar yapmak, fuar, seminer ve toplantılara katılımı sağlamak, doğrudan kendi amaçlarını gerçekleştirmesi için gerekli olan kültürel etkinlikler, festivaller ve yarışmaları düzenlemek, destekleyerek teşvik etmek.
e) Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara üye olmak için gereken çalışmaları yapmak veya yaptırmak.
f) Yurt içi (Kalkınma Ajansı, Bakanlıklar, vb. kurumlar) ve yurt dışı (AB, UNDP, IPA vb.) fon kaynaklarının takip edilerek uygun programlara belediyenin stratejik hedefleri doğrultusunda projeler geliştirmek ve ilgili müdürlüklere devretmek.
g) Müdürlüklerin proje üretmesine ve/veya bu projelerde yer almasına yardımcı olmak ayrıca müdürlüklerce hazırlanacak ve yürütülecek uluslararası ya da yabancı finans kaynaklı projelerin koordinasyonunu sağlamak.
ğ) Belediye faaliyetlerinin çağdaş ve kaliteli bir şekilde verilmesini temin etmek, personelinin bilgi ve tecrübesini artırmak amacıyla yurt içi ve yurt dışı eğitim, seminer ve toplantı programlarına katılmak, araştırmalar yapmak, teknik ve inceleme gezileri ile çalışma ziyaretleri düzenlemek.
h) Belediye içinde proje konusunda farkındalığı artırmak, ilgili birimlerin proje hazırlama kapasitesinin güçlendirilmesini sağlamak ve proje hazırlamayı teşvik edici çalışmalar yürütmek.
ı) Yıl içerisinde tüm hibe programları ve teklif çağrılarını takip etmek ve mevcut projelerin yürütülmesinde diğer birimlerle ya da resmi ve özel kuruluşlarla işbirliğini sağlamak.
i) Dış paydaşlara ilişkin karşılaştırma verilerini belirlemek, belirlenen verileri temin etmek, bu verileri depolayarak, kurumsal gelişim için kullanılmasını sağlamak.
j) İnovasyon çalışmaları ve yenilikçi hizmet alanlarına ilişkin etkinliklerin, sistemli işleyişinin ve takip edilebilirliğinin sağlanması ve artırılmasına yönelik faaliyetleri yürütmek.
k) Proje yönetim süreçleri ile ilgili her türlü uygulama prensibi, yöntem ve süreç tasarımı ve proje kabulleri ile bunların uygulanması ile ilgili yönetmelikleri ve/veya iş akışlarını düzenlemek ve takip etmek.
l) Geliştirilen projeler kapsamında muhtelif merkezlerin kurmak ve yönetmek.
m) Müdürlüğümüze gelen çeşitli dillerdeki yazı, belge ve dokümanları inceleyip gerekli görülenlerin tercümesi ile birlikte ilgili birimlerimize ulaştırılmasını sağlamak. Ayrıca Belediyeyi ziyaret eden yabancı heyet ve kişilerin Belediyenin üst düzey temsilcileri ile yaptıkları görüşmeleri koordine etmek.
n) Ülke içinde ve dışında kurulacak olan çalışma komisyonları, platform veya diğer oluşumlardan Başkanlıkça onaylanan girişimlerde Belediyeyi temsil etmek ve gerekli katkıyı sağlamak.
o) Dünyadaki belediyelerle iletişim kurarak, karşılıklı tecrübe ve proje paylaşımından faydalanmak.
ö) Kurumsal Marka Yönetimi sistemini kurmak, yönetmek ve kurumsal proje hafızası oluşturmak. Müdürlüğün görev alanına giren konular ile ilgili Çekmeköy Belediyesi resmi web sitesinde yayınlamak üzere ilgili müdürlüğe fotoğraf, video ve yazılı olarak veri akışı sağlamak.
p) Çekmeköy isminin markalaştırılması için Çekmeköy’e özgü değerlerin ön plana çıkarılması çalışmalarını yapmak.
r) Kent ve yerel yönetim hizmetlerine yönelik politika ve proje geliştirilmesine dönük olarak, uzman kişilerden danışmanlık almak ve bu konuda gerektiğinde danışma kurulları oluşturmak.
s) Belediyenin gelişimine yönelik kurum içi ve kurum dışı fikirlerin toplandığı fikir havuzları oluşturmak / öneri takip sistemi kurmak ve yönetmek.
ş) Ulusal ve uluslararası kurum kuruluşlar ile ortak projeler geliştirebilmek için iş birliği protokolleri yapmak.
t) Crea Centers Projesi kapsamında Crea Center Merkezleri arasında koordinasyon sağlamak.
u) Crea Center Çekmeköy Merkezini yönetmek.
ü) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Aşağıda belirtilen görevler Hizmet İyileştirme Birimi tarafından yerine getirilir:
a) Belediyede çalışmaların etkili, etkin ve ekonomik olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla Modern Yönetim teknikleri ve araçlarının (Süreç Yönetimi, Kıyaslama, Süreç iyileştirme ve diğer) Belediyede uygulanmasını ve yaygınlaşmasını sağlayıcı çalışmaları yürütmek.
b) Hizmet Memnuniyet Analiz çalışmalarını yürütmek.
c) Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarına destek vermek.
ç) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Aşağıda belirtilen görevler İdari İşler Birimi tarafından yerine getirilir:
a) Müdürlüğe intikal eden her türlü evrakın kaydını tutarak ilgili personele sevk etmek.
b) Müdürlükte üretilen evrakların tasnifi, dosyalanması, sıralanması ve yerlerine yerleştirilmesine ilişkin arşiv işlemlerini yapmak.
c) Müdürlüğe ait taşınır malların giriş, çıkış, kayıt, değer tespiti, hurda, sayım, devir, bakım, onarım işleri ile yönetim hesabının oluşturulması işlemlerini gerçekleştirmek.
ç) Bilgi edinme evrakını, CİMER başvuru evrakını takip etmek ve süresinde cevaplamasını sağlamak.
d) Müdürlüğe gelen istek, şikayet ve önerileri cevaplamak.
e) Müdürlüğün her türlü mali iş ve işlemlerini ilgili mevzuata göre yürütmek.
f) Müdürlüğün haber yapılması istenilen faaliyetler ile proje ve özel programlar hakkında ilgili Müdürlüklere bilgi vermek.
g) İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatına uygun olarak birim içerisinde gerekli kontrolleri gerçekleştirmek, muhtemel iş kazası ve meslek hastalığı risklerini, tehlikeli durum vakalarını (kazaya ramak kala olayları) tespit etmek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak.
ğ) Başkan yardımcısı ile Müdür tarafından verilen ve ilgili mevzuat tarafından öngörülen diğer görevleri yerine getirmek.
(1) Müdürün görev ve yetkileri ile sorumluluğu aşağıda belirtilmiştir.
a) Müdür, Müdürlüğün yöneticisi olup alt birimlerinin görevlerinin yerinde ve zamanında yerine getirilmesinden başkan yardımcısı ve üst yöneticiye karşı sorumludur.
b) Harcama talimatlarının bütçe ilke ve esaslarına, kanun, tüzük ve yönetmelikler ile diğer mevzuata uygun olmasından, ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasından ve 5018 sayılı Kanun çerçevesinde yapması gereken diğer işlemlerden sorumludur.
c) Yönetmelikte belirtilen görevleri mevzuata uygun olarak yapar ve yaptırır.
ç) Birim faaliyet raporunu hazırlar.
d) Stratejik plan, performans programı, idare faaliyet raporu ile diğer raporların ve belgelerin süresinde hazırlanmasını, onaylanmasını ve ilgili yerlere gönderilmesini sağlar.
e) Harcama yetilisi olarak ilgili mevzuatta öngörülen iş ve işlemleri gerçekleştirir.
f) Yeterli sayı ve nitelikte personelin istihdamını, personelin eğitimini ve yetiştirilmelerini sağlayacak çalışmaları yapar.
g) Müdürlükte görev dağılımını yaparak hizmetlerin etkili, süratli ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlar.
ğ) Diğer Müdürlüklerle iş birliği ve koordinasyonu sağlar.
h) Başkan ve başkan yardımcısı tarafından verilecek diğer görevleri yapar.
(1) Şefin/Sorumlunun görev ve yetkileri ile sorumluluğu aşağıda belirtilmiştir.
a) Müdür tarafından kendine havale edilen işleri mevzuata uygun şekilde yapar.
b) Birimin aylık performans raporlarını hazırlayıp Müdüre sunar.
c) Sorumlu olduğu birimlerin Stratejik Plan veya Performans Programlarda yer alacak faaliyet veya hizmet veya projeler ile bunların bütçelerini hazırlamak.
ç) Sorumlu olduğu birimin yıllık iş planını hazırlar.
d) Birimin yazışmalarını parafe eder.
e) Birim personellerinin devamlılığını takip eder.
f) Birim personelleri arasında görev dağılımı yapar.
g) Birim personeline görevi ile ilgili gerekli eğitimleri verir veya eğitimlerin verilmesini sağlar.
ğ) Birim personellerinin düzenli çalışmasını sağlar.
h) Birimde üretilen evrakların tasnifi, dosyalanması, sıralanması ve yerlerine yerleştirilmesine ilişkin arşiv işlemlerinin yapılmasını sağlar.
ı) Birimde yürütülen tüm faaliyetleri yetki ve sorumluluğu çerçevesinde planlar ve programlar.
i) Sorumlu olduğu alt birimlerin işlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi sağlamak üzere birim faaliyetlerini düzenler.
j) Diğer birimlerle iş ilişkileri kurar, koordinasyon ve iş birliği olanaklarını gözetir ve değerlendirir.
k) Kanun, yönetmelik ve yönergelerde Müdürlük görevlerinden kendilerine verilen diğer iş ve işlemleri yapar.
l) Birime ait işlerden Müdüre karşı sorumludur.
(1) Proje uzmanının görev ve yetkileri ile sorumluluğu aşağıda belirtilmiştir.
a) Uluslararası kurum, kuruluş ve örgütlerin ilgili ve yararlanılabilir çalışma ve projelerini izler, ortak çalışma ve projeler hazırlar, yürütür, iş birliği sağlar.
b) Ulusal ve uluslararası hibe programlardan ve fonlardan yararlanmak için projeler hazırlar ve yürütür.
c) Müdürlüklerin proje üretmesine ve/veya bu projelerde yer almasına yardımcı olur.
ç) İhtiyaç duyulan konuları tespit eder yeni projeler üretir.
d) Projelere yönelik ilgili Müdürlüklerle değerlendirme toplantıları yapar.
e) Proje envanteri oluşturur.
f) Belediyenin yürüttüğü veya ortak olduğu veya iştirakçi olduğu projelerde görev alır.
g) Belediye’nin ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla mevcut ilişkileri geliştirir ve yeni ilişkiler kurmak gerektiğinde iş birliği protokolleri yapar.
ğ) AB tarafından sunulan proje hibe programlarını takip eder ve proje başvurularında bulunur. Bu konuda diğer müdürlüklerle ortak çalışma yürütür.
h) Amiri tarafından görevi ile ilgili verilecek diğer iş ve işlemleri gerçekleştirir.
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.