Tüm Üretici Çekmeköylü Hanımlar Sizi Zorlukları Üretimle Yok Etmeye Davet EdiyoruzEv içindeki sorumluluklarının ağırlığı ve sosyo-kültürel ve ekonomik bazı sebeplerle kadınların çalışma yaşamına katılımları sınırlıdır.
Tüm Üretici Çekmeköylü Hanımlar Sizi Zorlukları Üretimle Yok Etmeye Davet EdiyoruzEv içindeki sorumluluklarının ağırlığı ve sosyo-kültürel ve ekonomik bazı sebeplerle kadınların çalışma yaşamına katılımları sınırlıdır.
Tüm Üretici Çekmeköylü Hanımlar Sizi Zorlukları Üretimle Yok Etmeye Davet EdiyoruzEv içindeki sorumluluklarının ağırlığı ve sosyo-kültürel ve ekonomik bazı sebeplerle kadınların çalışma yaşamına katılımları sınırlıdır. Çekmeköy Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bizler de kadınları üretici hale getirerek kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacak çalışmaların gayretiş içindeyiz.“ÇEKEP”, Çekmeköy’de el emeği ile ev-eksenli üretim yapan Siz Hanımlara yeteneklerinizin farkına varma fırsatı vererek, ürettiklerinizi diğer insanların beğenisine sunma imkânını sağlamayı amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesidir.Bu proje ile el emeği-göz nuru ürünleriniz değerlendirilerek ekonomik hayata daha aktif katılabilmeniz sağlanacaktır. Böylecebir taraftan yaptığınız satışlarla aile bütçenize katkı sağlayacak, diğer taraftan bilgi ve becerileriniz geliştikçe kendinize olan özgüveniniz artacaktır.
NE TÜR ÜRÜNLERİ SERGİLEYEBİLİRSİNİZ?
Çekmeköy ilçesinde ikamet eden hanımlar tarafından, ham veya yarı mamul madde üzerine tamamen kendi el becerileri ve emekleri katılarak üretilmiş olan “el emeği-göz nuru” ürünler;Aksesuarlar, dekorasyon ürünleri, giysiler, kilim ve halılar, kişisel bakım ürünleri, mefruşat, el işi örgü, dantel, dokuma, el yapımı müzik aletleri, takılar, resimler, tezhip ve hatlar, min yatür ve çiniler, ebrular, ahşap ürünler, cam objeler, süsler, işlemeler, hediyelikler vb.
“Siz Ne Üretebilirsiniz ?”
ÇEKMEKÖY EL ÜRÜNLERİ PAZARINA NASIL KATILABİLİRSİNİZ?
BAŞVURU ŞARTLARI
KATILMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
MÜRACAAT
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı
Telefon: 0216 641 20 02 - Dâhili: 165
PAZAR YERİ
Çekmeköy Ulus Pazar Yeri
Adresi: Hamidiye Mah. Tevfik Sokak Özel Sezin Okulları Yanı
Günü: PAZAR
ÇEKEP
KADINLARIN HAYATA GÜVENLE BAKMALARINDA ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇTIR
Sevgili komşularım
İstanbul’a 1980 yılında memleketim Ardahan’dan geldiğimde ilk ayak bastığım yer Çekmeköy olmuştu. Yeşili, doğası ve havasıyla İstanbul’un en önemli yerlerinden birisine gelmiş olmam benim için yeni hayaller kurmama da vesile oldu.
Çekmeköy, benim yaşamaya başladığım yıllarda beldeydi. 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy’e Alemdağ, Taşdelen ve Ömerli beldeleri katıldı. 2009 yılında yaklaşık 155 bin olan nüfusu bugün 300 binleri buldu.
İlçenin gelişmesi için 15 yılda yapılan çalışmalar, yatırımlar önemli. Ancak aynı oranda da ihtiyaçlar artıyor. 38 yıllık belediyecilik tecrübem bu güzel ilçeye doğru ve sürdürülebilir projeler yapmam için büyük bir şans. 21 mahallemizde yaşayan komşularımın nelere ihtiyaçları var, ne istiyorlar bunların tamamını biliyorum.
40 yıl önce geldiğim Çekmeköy’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olan tüm komşularıma şükranlarımı sunuyorum. 45 günlük seçim çalışması sürecimde bana kol kanat geren, destek olan ve bu onurlu göreve gelmeme vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.
Çekmeköy’de çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, emeklilerimize, esnafımıza, çalışanlarımıza kısaca bu ilçede yaşayan herkese eşit mesafede olacağım. Arkadaşlarımla birlikte daha iyi, daha sürdürülebilir bir Çekmeköy yaratacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Belediyemizde çalışan 1508 personelimizle birlikte omuz omuza, dayanışma içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Güler yüzlü Çekmeköy için el ele vermeliyiz. Çalışma arkadaşlarımda bu heyecanı gördüm. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım.
Çekmeköy; daha fazla yatırım, daha fazla sanat, daha fazla kültürle adından söz ettirecek. Tüm komşularımın yüzlerinden gülümseme eksik olmayacak. Çekmeköy’de yatağa hiçbir çocuğumuz aç girmeyecek. Herkesin “ÇERKEZ BAŞKANI” olacağım. Sözüm söz…
Orhan ÇERKEZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1962 yılında Ardahan'da dünyaya gelen Orhan Çerkez, 1980 yılından bu yana Çekmeköy'de ikamet etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Orhan Çerkez, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümü'nde de yüksek lisans yapmıştır.
1985 yılında Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde devlet memuru olarak göreve başlayan ve bu birimde yöneticilikte yapan Çerkez; 2009’da yürürlüğe giren kanunla birlikte, tecrübe ve birikimleriyle halka hizmet için ilçe statüsü kazanan Ataşehir Belediyesi’nde göreve başladı.
Ataşehir Belediyesi'nde 2009 ‘da sırasıyla; İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Çerkez, 2016 yılından 2023 yılına kadar ise Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek sosyal demokrat belediyecilik kültürüyle vatandaşlara hizmet etti.
38 yıllık belediyecilik tecrübesiyle kazandığı deneyimlerin yanı sıra; kamu yararını gözeten birçok vakıf, federasyon, sivil toplum kuruluşu ve dernekte aktif görev alan, 31 Mart 2024’te yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde ipi göğüsleyen Orhan Çerkez, bu birikimi şimdi Çekmeköy ve Çekmeköylüler için yapacağı projelerle hayata geçirecek.