Çekim “Çekmeköy İş ve Sanat Eğitim Merkezleri” Çekmeköylüler için muhtelif branşlarda hazırlanmış kurs programlarını içeren bir projedir.
Çekim “Çekmeköy İş ve Sanat Eğitim Merkezleri” Çekmeköylüler için muhtelif branşlarda hazırlanmış kurs programlarını içeren bir projedir.
Proje Başlangıç Tarihi : 2020
Proje Finansmanı : Öz kaynak
Ortaklar : Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Web site : http://cekimprojesi.com/
Çekim “Çekmeköy İş ve Sanat Eğitim Merkezleri” Çekmeköylüler için muhtelif branşlarda hazırlanmış kurs programlarını içeren bir projedir. Günümüzde özellikle yetişkinler için yeni meslekler öğrenmek, yeni hobiler edinmek, yaşama dair kendilerini geliştirebilecekleri eğitimler almak önem arz etmektedir. Çekmeköy Belediyesi olarak bizler de bu ihtiyaçlara cevap verebileceğini düşündüğümüz ÇEKİM projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında dil kursları, hobi kursları, kişisel gelişim ve kariyer kursları, meslek kursları, müzik kursları ve yaşam kursları bulunmaktadır. Çekmeköy’de bulunan kültür merkezlerinde gerçekleştirilecek eğitimler tamamen ücretsizdir. Projeye katılan katılımcılar ÇEKİM bünyesinde bir kursu tamamladığında MEB onaylı resmi sertifika sahibi olacaktır. Projeye 16-70 yaş aralığında bulunanlar başvuru yapabilmektedir..
Değerli Hemşerilerim,
“Modern Çekmeköy, Model Çekmeköy” sloganı ile çıktığımız yolda bugün model alınan bir kent ortaya çıkarabildiysek, yönetime vatandaşı ortak etmemiz ve onlardan aldığımız destek sayesinde oldu. Çekmeköy adı değer kazandı. İlçenin marka değeri yükseldi. Birbiri ardına hizmete açılan yatırımlar ve dev projelerle Çekmeköylü’nün yüzü gülüyor.
Günün hangi saati olursa olsun evlerinin, işyerlerinin kapılarını bizlere açan hemşehrilerimin; evde, okulda, parkta, yolda tüm samimiyetleri ile kendilerini ifade eden gençler ve çocukların her söylediklerini ciddiye aldık. Bir istek, bir şikayet, bir hayal derken biriken vatandaş görüşleri bizim yol haritamızı çizdi. Kimi zaman yeni projeler için ilham kaynağı oldu, kimi zaman yapılmak üzere olan bir hatadan dönülmesini sağladı.
Metro Hatları Örülüyor
Üsküdar - Çekmeköy Metro hattının devamı niteliğinde olacak ikinci proje ile Taşdelen üzerinden Sultanbeyli'ne kadar uzanacak yeni bir metro hattı planlandı. Bu vesile ile Çekmeköylü hemşehrilerimiz yerin üstüne çıkmadan bir havaalanından diğerine kadar konforlu seyahat edebilme imkanı bulacaklar. Uzun yıllar ulaşım sorunu yaşayan bu bölgeler için modern ulaşım alternatifleri gencinden yaşlısına kadar tüm hemşehrilerimizi heyecanlandırdı. Bu iki hattımıza ek olarak yine bölge insanımızın eksikliğini hissettiği Bostancı’ya ulaşım vardı ki bu sorun da Üsküdar-Çekmeköy metrosuna entegre edilecek Bostancı-Dudullu hattı ile çözülmüş olacak. Metro kadar 3. Köprü bağlantı yolları da Çekmeköy’ün modern ve model imajını daha da pekiştirdi.
Gençler Önceliğimiz
Geleceğimizi yapılandırırken, gençlerin iyi eğitim almaları ve boş zamanlarını iyi değerlendirebilecekleri faaliyetlere yönlendirilmeleri için çalışıyoruz. Devlet, belediye ve vatandaş işbirliği ile okullar kazandırdığımız ilçemizde artık özel üniversiteler ve özel okullar birbiri ardına yerleşke açıyorlar. Nüfus artışını göz önünde bulundurarak, plan düzenlemeleri ile yeni eğitim alanları üretiyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerimize seçenekler sunarak, bilinçli ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz.
Sadece gençlerimiz değil yaşlılar, çocuklar, kadınlar kısacası 7’den 70’e tüm Çekmeköylülere hizmet etmek, onların dualarını almak için tüm ekip arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz. Çıktığımız bu kutsal yolda sokağı süpüren kardeşimden başkan yardımcılarımıza kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Birlik, beraberlik, sevgi ve muhabbetle Çekmeköy’ün yarınları için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
Ahmet POYRAZ
Çekmeköy Belediye Başkanı
1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur.
Eğitim hayatının ilk ve ortaokul öğrenimini İstanbul’da, lise öğrenimini Rize’de, yüksek tahsilini de yurtdışında tamamlamıştır.
Tahsil hayatından sonra dedesinin kurduğu aile şirketlerinde yöneticilik yapmıştır.
Siyasi kariyerine 2003 yılında AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır.
İki dönem bu görevi yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.
2009 yerel seçimlerinde kurucu Çekmeköy Belediye Başkanı olan Ahmet Poyraz, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de seçilerek, üç dönemdir bu görevi yürütmektedir.
Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.