Seri Nokta Başvuru

OTİZİMLİ ÖĞRENCİLER AT ÇİFTLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER

Otizimli Öğrenciler; Çekmeköy Belediyesi binicilik eğitimlerine katılarak doyasıya eğlendiler

Çekmeköy Belediyesi tarafından verilen binicilik eğitimlerine misafir olan otizimli öğrenciler at binerek doyasıya eğlendiler. Uzman eğitmenler kontrolünde gerçekleşen binicilik derslerin de öğrencilerin ve ailelerinin heyecanı görülmeye değerdi. Hayvan sevgisi ve sporu bir araya getiren proje ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine de faydalı olması amaçlanıyor. Uzmanların tavsiyesine göre at binme aktivitesi çocuklarda; iç kaslara doğrudan hitap ederek dengeyi geliştiriyor, özgüveni artıyor, cesareti artırıyor, öğrenme güçlüklerine yardımcı oluyor, solunum sistemini ve eklem hareketliliğini de geliştiriyor.